Koffs grejer

Fick en förfrågan av en som ska skaffa lapphundsvalp att lägga upp bilder på Koffs grejer för att se vad man kan behöva, så here it is ;) :

Koff har såklart ett koppel och halsband. När han var lite mindre hade han ett tunnare och lättare halsband + koppel. Nu har han ett "vanligt" koppel och ett halvstryp. Halvstrypet är ställbart så jag har det så pass stort att även fast det är som mest åtdraget så blir det ingen strypeffekt. Halvstryp har vi för att det är smidigt att ta av och på eftersom Koff går lös en del, så då går det fort att koppla upp honom om det behövs så behöver man inte fippla med spänne :)


Han har även en sele. En hurtta y-sele. När han var mindre hade han en billig reflexsele från ÖoB, hade en sån eftersom han växte mycket och växte ur den fort så det kändes onödigt att köpa en dyrare. Den sele han har nu var för stor när han började använda den men nu har han vuxit i den rätt bra och kan nog använda den ett tag till innan en större behövs :) Han har sele när vi går längre och han ska vara kopplad, så om han skulle dra i kopplet eller få för sig att kasta sig efter nåt så blir det inte lika stort obehag kring halsen som med ett halsband.


En reflexväst har vi också, från början hade vi den bara när han hade halsbandet men nu har vi börjat använda den ibland även när han har selen (som har reflex insytt) eftersom selen försvinner lite under pälsen.


Koff har ett regntäcke. Täcken är ju egentligen inget som behövs till en lapphund (ens som valp) eftersom de inte fryser då pälsen skyddar så bra mot kyla och regn. Så täcket är egentligen bara för min skull om det regnar väldigt mycket, så inte hela lägenheten ska bli nerblött när vi kommer in igen ;) Detta är ett billigt från rusta så då kan man köpa flera storlekar att växa i. Det här är fodrat med ett tunt fleecetyg, hade egentligen velat ha det ofodrat. Hurtta har helt ofodrade regntäcken men ska vi skaffa ett sånt så får det bli när Koff är färdigvuxen! :)


Vi har en klicker, en godisväska (jättesmidigt att ha när man tränar!) och en target-stick. Target-sticken har vi i princip aldrig använt, tycker det är så osmidigt :P


Massa leksaker. En del används bara som belöning vid träning medans en del finns i Koffs låda som han kan gå och plocka i.


Eftersom jag har ganska så lite plats i skåp/garderober hemma så är det jättesmidigt med en fodertunna som kan stå framme! Jag vann den i en fototävling, Koff äter inte ens Magnussons foder hehe.


Och så mat- och vattenskål såklart ;)


Andra grejer som jag inte orkade fota: Apportbock, spårlina, tjuderskruv, kylhalsband, ihopvikbar vattenskål, extra koppel + halsband, fler leksaker m.m.

Koff har ingen bädd, eftersom många lapphundar inte sover i bädd då det blir för varmt så det är bättre att ha någon filt i början och se hur de vill sova och skaffa bädd senare isåfall. Koff sover gärna i soffan så småningom kommer det nog att inhandlas en bädd åt honom, om han nu vill överge sin kära bädd ;)

Kommentarer
Postat av: Maria

Tack så mycket :D

2011-11-17 @ 20:41:53
Postat av: Kajsa

vart har du köpt kopplet och halvstrypet? grymt snygga!

2011-11-19 @ 15:04:56
Postat av: Stina

Kopplet och halsbandet köpte jag på MyDog förra året, men märket är alac så det går säkert att hitta någonstans på deras hemsida!

2011-11-19 @ 17:30:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0