Foder?

Vad ger du för foder till din hund, varför ger du det fodret och hur mår din hund på det? Lite frågor till er mina kära läsare :)

Själv så ger jag Koff både färskfoder och torrfoder. Han får färskfodret Vom & hundemat (valpsorten) och torrfodret Bozita Robur Maintenance. Just nu får han 150 gram färskfoder på morgonen, 2 dl torrfoder mitt på dagen och så 150 gram färskfoder igen på kvällen.
Det fungerar väldigt bra på Koff, han har fin päls, fint hull och fina tänder. Han har heller aldrig haft någon extrem "fulålder" som många lapphundar annars har, vilket jag tror är för att färskfoder gör att de växer jämnare. Han brukar vara bra i magen, kan vara lite halvdålig mycket sällan. Hade jag kört på enbart färskfoder så hade det nog inte vart några problem alls, men jag har inte plats i frysen för att kunna utfodra med bara färskfoder tyvärr. Valde Bozita Robur Maintenance eftersom det är ett foder för unghundar (åt valpfoder av samma märkte tidigare) och färskfodret äter han för jag tycker det är mer naturligt för hunden och därmed nyttigare, V&H är också helt spannmålsfritt!

Träning

Tränade lite fotgående igår kväll igen, stor skillnad mot kvällen innan! Mycket mer taggad Koff :) Funderar på om det blev för mycket för honom häromkvällen, eftersom Affe och Miro kom samma dag och de hade ju lekt en hel del under dagen, så egentligen inte så konstigt att Koff var trött sen på kvällen...
Hur som helst så gick det bra igår med fotgåendet, körde ett par steg och sedan kamp osv.



Hundvakt

Just nu är jag hundvakt åt finska lapphunden Affe (bror till min förra hund Soda, snart två år gammal) och tre månader gamla aussie-valpen Miro. Skojigt tycker Koff. Inte det lättaste att gå ut med dom alla tre samtidigt dock.....Fast det gör jag ju inte hela tiden, hade vart lite dumt kanske eftersom Miro behöver gå ut rätt mycket oftare än Koff och Affe! Hade underlättat om jag vågat ha lös Miro hela tiden, nu vågar jag bara ha det ibland (typ på dagtid), skulle vara hemskt om det smällde till någonstans där vi är och så blir han rädd och sticker sin väg. Så han får gå kopplad han också, problemet är att han skuttar från ena sidan till andra så jag får stanna hela tiden och trassla ut oss! Plus att han och Koff ska gå och busa med varandra hela tiden

Lämnade Miro och Affe ensamma en stund igår kväll och gick till skolgården med Koff och tränade lite fotgående (gick askasst, om man nu inte vill ha en hund som går en meter bakom, en meter för långt åt sidan och dessutom glor åt andra hållet), så då tränade inkallningar istället och det gick iallafall bra!







Slö dag

Vilken slö dag detta har vart. Tränade lite med apportbocken nyss bara för att ha gjort någonting åtminstone. Gick bra, men la det på en väldigt låg nivå också då det var ett tag sedan vi körde och eftersom lapphundar inte är direkt kända för att ha föremålsintresse så vill jag inte döda det intresse som Koff har genom att göra det för svårt för honom.

Tänkte kanske testa att lägga personspår imorgon om det slutar blåsa. Vet en grusplan som nog passar väldigt bra för det och personspår är ingenting vi gjort tidigare.

BTW så kanske det kommer flytta in en till hund här snart.....hehe vi får väl se ;) Än så länge ingenting bestämt :)

God jul

Så var julafton över för denna gång. Hoppas ni alla hade en trevlig julafton, oavsett om ni var med nära och kära eller om ni var ensamma :)

Koff backar inte

Idag så när jag och Koff var ute så kom min granne, jag såg inte att det var han först eftersom han hade mössa över ansiktet, gick bredbent mot oss (eller snarare typ studsade) med armarna utsträckta. Koff blev jätterädd och började skälla, ett dovt skall som jag aldrig hört förut blandat med morrningar. Reste ragg gjorde han också. Han ställde sig framför mig och skällde mot grannen, jag gjorde så att jag drog in honom bakom mig för att försöka visa att han inte behövde oroa sig men märkte inte att det hjälpte precis......Grannen kom hela vägen fram till oss (nu hade han dock dragit upp mössan och gick normalt) och satte sig på huk men Koff stod ett bra tag och bara skällde och morrade typ en meter från honom. Tillsist gick det upp ett ljus och när han fattade vem det var så blev han asglad och började åla omkring på marken av lycka. Grannen skämdes för han fattade ju att hans beteende kunde upplevas som skrämmande/hotfullt, men han hade tydligen trott att Koff skulle tycka det var kul och bli busig. De har träffats tidigare och Koff tycker massa om honom, men nu såg han inte vem det var så då blev det ju helt annorlunda.....

Visst att Koff är i spökåldern nu så att hans reaktion blev vääääääldigt extrem, men jag tycker ändå att han har visat att om han blir rädd/känner sig hotad så kommer han inte backa utan han kommer ställa sig framför mig och försvara mig (kanske olika beroende på situation dock). Kan ju vara tryggt på ett sätt, om det vart något som hände på riktigt. Antagligen kommer han inte bete sig så mot alla som ser konstiga ut/rör sig konstigt utan den kraftiga reaktionen berodde antagligen på spökåldern, men att han ändå kommer reagera på samma sätt om en riktig hotfull situation skulle uppstå.
Är också nöjd över att han faktiskt gick fram till grannen sen eftersom det visar på att han kan släppa rädslan också :) Var positivt också att grannen inte bara gick in, utan att Koff också fick se att det inte var något farligt.

Klossträning

Filmade när vi körde klossträning idag :) Bara för jag skulle filma så gick det såklart sämre än vanligt, brukar gå lite snabbare annars :P Men i övrigt var det bra!


Krasslig i magen

Koff har vart lite konstig i magen av och till nu i flera dagar, vet inte om det kan bero på att han går och käkar en massa snö och därmed får i sig sånt som gör att magen hamnar i obalans?

Snön återvände

och Koff är lycklig igen! Haha nu låter det som att han är helt olycklig annars, det hoppas jag att han inte är. Tror han har ett ganska gött liv med många kompisar, mycket spring i skogen osv :) Men snö är ju ändå lite extra roligt!


Bild på sötkillen. Vet dock inte vad som hände med öronen, värsta fladdermusöronen :P

Försökte mig på en bild

där Koff står i utställningspose :P Det är så roligt nu när han börjat få sina "byxor", de får så stora rumpor då :D




Klickertrick

Klickade in buga igår på typ 5 minuter, ibland blir man imponerad över hur smarta hundar är! :)


Viltspår

Idag stod det viltspår på schemat! La 2 stycken spår, som var cirka 300 meter långa båda två. Det ena var ett enkelt, med två vinklar bara. Det andra hade fyra vinklar och en återgång, så lite klurigare :) Koff klarade båda spåren asbra! Så duktig är han :) Satsar på viltspårsprov till våren :) Det jag ska börja tänka på är att inte sparka upp spårstarten, eftersom de nya viltspårsreglerna kommer nu i årsskiftet och enligt dom ska hunden själv hitta spårstarten och inte visas dit

Snön är här





















Ja igår kväll började det snöa så idag har vi vart ute i snön och lekt :)

Julmarknad

Jag och Koff vill gå på julmarknad! Det skulle vara här i Skara förra helgen men det blev inställt pga blåsten (antar det var därför). Skövde verkar inte ha nåt vad jag hittat....Men Lidköping har om två veckor så det kanske vi skulle satsa på!

Idag så har vi tränat med apportbocken. Gick kanoners. Han både springer och hämtar den och kan sitta och hålla i den tills jag säger loss :) Bästa valpen må jag säga! Häromdagen testade jag att träna gripande av metallföremål, hade dock bara en skiftnyckel haha. Han var inte så sugen på att bita tag om den men efter lite klick och färskfoder så kunde han ha den i munnen iaf när jag höll i den, men utan att bita tag. Så han lär sig nog det också så småningom ;) Vi har ju trots allt några år kvar att träna ;)




Bilder










Fine killen


Filip Zethraeus står för redigeringen av den här bilden.

Påhoppad IGEN

Koff har flertalet gånger blivit påhoppad utav andra hundar. Idag så höll det på att hända igen, en amstaff eller liknande som kom flygande men som tur var så hann jag dra in Koff bakom mig innan det hände någonting (amstaffen var kopplad så det tog stopp framför mig). De flesta gånger som Koff har blivit påhoppad (en gång fick han sår) så har det vart av olika stafferaser....Jag har försökt att inte vara fördomsfull, men det är svårt att inte vara det när ens hund gång på gång blir påhoppad av såna hundar. Två av hundarna har ägare som läser samma program som jag (etologi & djurskydd) så det där om att det beror på att det är ägarna som gör fel tror jag inte på bara (även om risken ökar beroende på hundägaren)...Har också läst på forum där staffeägare skriver att har man en staffe så kan man inte räkna med att den någonsin kommer kunna umgås med andra hundar, så det är tydligen så de funkar. Förut hade jag kunnat tänka mig en staffordshire bullterrier, men det kommer nog inte hända eftersom jag har flera vänner med hundar och jag vill ju inte behöva ha på mitt samvete att min hund skadat dom hundarna. Det KAN hända oavsett vilken ras man har men jag upplever att risken är större om man har någon av dom raserna, oavsett vad för typ av ägare man är.
Är också väldigt trist av den anledningen att jag är rädd för att Koff ska bli negativt inställd till andra hundar.


RSS 2.0