Koff is back <3

Koff är som vanligt igen. Han har vart konstig ett tag (skrev ett inlägg om det förut men tog bort det sen för kändes så gnälligt), han har vart ganska så låg, verkat trött och inte velat göra så mycket, han har inte velat leka och inte velat träna utan bara verkar bli stressad av det. Men nu är han som vanligt igen, om inte ännu piggare! Leker hur mycket som helst och har massa energi, så himla skönt <3 Jag började tro att han blivit sjuk på något vis, t ex att han fått någon fästingsjukdom eftersom det är ganska många hundar häromkring som fått det. Har inte helt uteslutit det så om han börjar bete sig annorlunda igen så får jag ta honom till veterinären så de får ta prover på honom (symtomen kan komma och gå vid fästingsjukdomar). Annars var det kanske bara någon period han kom i på grund av åldern :) Känns väldigt skönt iallafall att han är pigg och glad igen som vanligt, han har dock bara vart så i någon vecka så ska väl inte ropa hej än......Men förthoppningsvis behöver jag inte gå omkring och oroa mig mer över att han skulle vara sjuk eller att det är jag som gjort något fel.


Nio veckor gamla Koff:



Bus

Länkar ett videoklipp jag lagt upp på facebook från mobilen, hoppas det går att se!




Vi gick över en fotbollsplan och i ett av målen (ett sånt utan nät) hängde det ett rep!

Ståltrappa

Idag gick jag och Koff förbi en såndär "ståltrappa" som finns lite här och där (tror det är nödutgångstrappor typ), med öppna trappsteg. Tänkte träna på att gå upp och ner för Koff har tyckt att öppna trappor är lite läskiga tidigare. Tog fram klickern för tänkte att jag kunde klicka för att han gick närmre osv. Men nähä, han knatade hela vägen upp utan problem haha. Så han fick sitt godis när vi kommit hela vägen upp istället! Sen gick vi ner och då kastade jag en champagnekork åt honom som han hittade häromdagen och som han tycker är askul, smidigt med en sån liten grej att bara slänga fram så får han springa omkring lite med den haha ;) Sen gick vi upp en gång till, sen ner igen och så fick han korken en gång till :)

Kamp-Koff

Filmade lite kamplek idag :D


Koff & Strindberg














Knäppis Koff

Koff tycker om människor och han tror att alla människor här i världen finns för att de ska hälsa på honom. Men han är inte sån att han blir helt knäpp och bara flyger omkring och hoppar på människor utan han brukar sätta sig hos dom och vilja att de ska klia på honom. Men idag skulle vi gå förbi två stycken tjejer varav den ena var asiatisk, när vi passerat dom så SLÄNGER han sig helt plötsligt tillbaka framför den asiatiska tjejen och ställer sig på bakbenen med öronen bakåt och gör en massa konstiga ljud. Askonstigt, fick knappt med honom för han skulle bara hälsa på den tjejen (den andra var ointressant), de tyckte att han var rolig och gick länge och fnissade och tittade bakåt för att se vad han gjorde. Sen resten av promenaden var han helt kär i alla personer med långt mörkt hår.

Ja vilka idéer.

Koppel-Kamp

Brukar ni kampa med kopplet med era hundar? Jag gör det med Koff ganska ofta. Vissa säger att man inte ska det för då får man problem med att hunden bara vill kampa med kopplet hela tiden. Märks inte på Koff, det är jättelätt att bryta honom när jag tycker det räcker. Oftast är det jag som bestämmer när vi ska kampa också, ibland får han göra det men det är samma sak där att det är lätt att säga till när det räcker och vi ska fortsätta framåt igen.
Tycker iallafall det är väldigt smidigt, då har man alltid en kampleksak redo om man glömt en riktig leksak ;)

Brukar fundera ibland på vad förbipasserande tänker när man står och sliter i kopplet tillsammans med hunden. Hur många som tror att hunden blivit galen och att det är okontrollerat ;p Speciellt om den morrar också!

Koffs farfarsmor

Satt och letade bilder på hundar i Koffs stamtavla. Hittade bilder på farfarsmor Orso-farm Qumina. Måste säga att det finns vissa likheter ;)



Måste bara påpeka att jag tycker det är fult när de ställer upp hundarna och drar svansen så framåt, ser ut som den sitter mitt på ryggen då haha

Koff och sheltie

Igår eller iförrgår när vi var ute och gick längs grusvägen så kom det en sheltie en bit bort från andra hållet. Koff gick lös men sedan han var liten så har det alltid fungerat bra att säga åt honom att stanna eller att kalla in honom för att koppla honom när det kommer en annan hund. Men inte denna gången, jag sa åt honom att stanna men då gick han ett varv runt mig och gav mig en sidoblick som sa typ "så fan heller" och så galopperade han iväg mot sheltien :P Den var inte ens speciellt nära. Som tur var det en snäll hund och ägaren blev inte arg, men ändå......Jag tycker själv det är drygt med hundar som springer omkring hur som helst så därför har jag tränat massa på det sen Koff var yttepytte just för att kunna ha honom lös en hel del. Trotsåldern kanske :P Får träna på det extra mycket nu framöver så att det inte händer flera gånger!

Katten snodde hundgodiset

Jag höll på och torkade lövbiff i ugnen att ha som hundgodis, hade stängt av ugnen för det var färdigt och lämnat lövbiffarna där i att svalna. Lät luckan vara öppen ett par centimeter (som man har när man torkar i ugn för att det inte ska bli helt flottigt) och gick för att ta ett bad. Var i badrummet när jag hörde konstiga ljud från köket och helt plötsligt kommer katten utflygande från köket (hade badrumsdörren öppen) med en av lövbiffarna i munnen :P Tur att han snodde den när ugnen var avstängd iallafall........

Snöbilder




















Snö!

Igår började det snöa igen (det har knappt vart någon snö alls här denna säsong) så idag åkte Koff ut med sina BFF's och lekte i skogen. Ja vi ägare fick följa med på ett hörn också, snällt va....



Möte med Westie

Jag och Koff var ute och gick när vi mötte en westie som skulle passera förbi. Koff blev blixtförälskad (nej det var ingen tik, var faktiskt en hane!) och började pipa och studsa för att få gå fram till den och leka. Men då morrade westien åt honom så den kärleken dog ganska så fort ;D

Bild från dagen

Jag och Koff gick längs "vår" grusväg idag igen (dock utan cykel). Koff var helt galen, galopperade omkring som en tok ute på fälten ;D Vi mötte tre människor och en häst också som var ute och red (eller ja, en av dom red), Koff har gått förbi hästar/kor i hagen utan problem men när den här hästen skulle gå förbi oss på grusvägen så började han morra och fjolla sig :P Blev inte bättre av att ungen på hästen började låtsasskälla mot honom för då började han också skälla hehe.....Bra där.
Sen gick vi förbi en gård där det var en hysterisk skällande hund på insidan av staketet som sprang längs med hela vägen när vi skulle gå förbi, inte ett skall från Koff och han fokuserade på mig NÄSTAN hela vägen förbi hunden <3 Duktig kille.



Tog en bild på Koff också eftersom hans svans ju äntligen börjat komma upp, det var på tiden! Dock ser det lite lustigt ut och han lär aldrig få sån där supersnygg svans heller :P Fin är han i vart fall min lille gosse <3

Cykeltur :)

Idag fick Koff sin första cykeltur (eller okej, han har gått bredvid cykeln tidigare och sprungit bredvid väldigt korta sträckor). Han tyckte inte det var så kul när vi gick genom stan men när vi kom till grusvägen som vi skulle cykla på så tyckte han det var roligare, men då fick man ju springa fort ;) Eller fortare, för cyklade bara så att han travade ganska så långsamt. Han var dock lös så han tog lite egna rundor ut på fälten och galopperade omkring också.

Koff på hal is

Koffs nya grej är att slänga sig omkring på isfläckar. Hade väl vart okej om han lite lugnt och försiktigt gick över en isfläck, men nehejdå det ska tas sats och kasta sig ut på isfläcken så man kanar omkring helt hysteriskt :P Blir lite orolig att han ska sträcka sig eller något!

En gammal raggsocka

Koff gillar stickade grejer. Han hade en stickad mössa förut som favoritleksak, men jag råkade tappa bort den :( Så nu har han fått en raggsocka istället som vi brukar ha att kampa med. Var ute på en gräsplan och körde lite inkallningar med den som belöning, gick ju bra iallafall. Gött :)

Koff ylar

Satt och kollade på youtube-klipp när Koff började yla med till det :P


Regntäckes-fail

Koff har ett regntäcke, som han får ha när det regnar väldigt mycket eftersom jag tycker det är drygt att det blir så skitigt inomhus om han kommer in helt genomblöt och smutsig. Inte för hans skull alltså, han fryser ju knappast.
Hur som helst så idag så VRÄKTE! regnet ner när jag var i skolan och när jag gick hem, var inne typ en kvart och skulle gå ut sen med Koff så satte på honom hans regntäcke. Kommer ut och det regnar inget överhuvudtaget. Kändes astöntigt att gå med honom med täcke på, behövdes inte alls. Om jag gick förbi någon som känner till rasen lär den ju undrat vad sjutton jag höll på med :P Såg ut som jag satt på honom täcke för att jag trodde att han skulle frysa eller nåt....

Jaja vi kom in torra igen iallafall, men inte var det tack vare täcket!

Klövjeväska

Någon som har erfarenhet av klövjeväskor och kanske vet någon bra och prisvärd? :) Helst inte över 1000 kronor. Har kollat på Ruffwear

Unghunds-Koff

Idag ställde sig Koff och juckade mot Strindberg (min katt). Usch på honom! Sånt har han aldrig hållt på med tidigare :(


Fine killen


Långpromenad

Idag har jag och Koff vart på en riktig långpromenad, har inte blivit så mycket motion för honom nu senaste veckan när vi vart hundvakt då tre månaders valpen inte kunnat vara ensam. Strax över 7 kilometer gick vi och Koff han kutade omkring helt hysteriskt mest hela vägen, så överskottsenergi hade han! Gick lite blandat på grusväg och i skog. Vi hittade en halv älgskalle och så stötte vi på ett gäng med islandshästar, kul båda grejerna tyckte Koffen!

Ny sele

Idag köptes en ny sele till Koffemannen, han har vuxit ur den han hade tidigare. Blev en likadan (Hurtta y-sele) :) Spännande va!

RSS 2.0